De omgeving van Gortersmient

Met een bungalow op bungalowpark Gortersmient kiest u voor een verblijf centraal op Texel. Of u nu op zoek bent naar gezelligheid in één van de pittoreske dorpjes of graag op avontuur gaat in de Texelse natuur: alles is dichtbij.

Ontdek de natuur

Onze bungalows liggen aan de rand al het natuurschoon dat Texel te bieden heeft. Nationaal Park Duinen van Texel biedt een enorme variatie aan landschappen. Bossen, duinlandschappen, kleurrijke heides en uitgestrekte stranden wisselen elkaar af. Genoeg op het land gezien? Vergeet dan niet om af en toe omhoog te kijken en spot de mooiste vogels. Uitgekeken raakt u hier nooit! 

Den Burg en De Koog

Gezellige dorpen De Koog en Den Burg liggen om de hoek. Den Burg is het grootste dorp van Texel en zit vol bekende winkels en boetiekjes vol snuisterijen. Ook aan terrassen en restaurants vol lokaal lekkers geen gebrek. Badplaats De Koog ademt vakantiesfeer. Vanaf het strand loopt u zo de gezellige Dorpsstraat in voor een hapje en een drankje. 

Trappen op Texel

Texel is een echt fietseiland. Er ligt maar liefst een 140 km lang fietspadennet, waarvan één direct tegenover park Gortersmient loopt. Huur fietsen op het park en koers dwars door de schitterende heides, duingebieden, polders en bossen. Tussendoor komt u genoeg dorpjes tegen waar u een smakelijke pitstop kunt maken.